23 SEPTEMBRIE 2023

Shri Mataji și-a dedicat întreaga viață emancipării umanității,
oferind acesteia metoda gratuită de meditație

SAHAJA YOGA


„100 ANI”

MUZICĂ ȘI SPIRITUALITATE PE MALURILE DUNĂRII

Un eveniment dedicat Centenarului Shri Mataji Nirmala Devi.
Pornind de la evocarea Dunării care binecuvântează opt țări înainte de a ajunge la Tulcea, programul propune o călătorie interioară, dincolo de gânduri și emoții prin intermediul meditației și al muzicii.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!


URMĂREȘTE-NE PE SOCIAL MEDIA

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, ora 18.00, Biblioteca Județeană Biblioteca Județeană „Panait Cerna” din Tulcea va găzdui evenimentul Muzică și spiritualitate pe malurile Dunării, dedicat Centenarului Shri Mataji Nirmala Devi . Pornind de la evocarea Dunării care binecuvântează opt țări înainte de a ajunge la Tulcea, programul propune o călătorie interioară, dincolo de gânduri și emoții prin intermediul meditației și al muzicii.

INTERPRETEAZĂ:

Cleopatra David – soprană

Ionuț Diaconu – pian

ÎN PROGRAM:

Lucrări de Fr. Schubert, A. Dvořák, J. Strauss II, S. Păutza/I. Diaconu, G. Grigoriu

Moment de evocare Shri Mataji Nirmala Devi & meditație

Conferință (proiecție video)

„Într-o simbioză armonioasă, așa cum apele liniștite ale Dunării, își croiesc drumul cu hotărâre prin istoria și peisajul Europei, dorința noastră de evoluție spirituală este cea care definește sensul existenței noastre. Dunărea poate fi asemănată lui Kundalini, energia maternă care, o dată trezită, aduce iluminarea în ființele umane. Oferim prin acest program un omagiu lui Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga, în anul Centenarului și glorificăm frumosul nostru fluviu“, declară soprana Cleopatra David, care va evolua în recital pe 23 septembrie.

Shri Mataji Nirmala Devi, de la nașterea căreia aniversăm 100 de ani, a trăit o viață dedicată transformării vieților oamenilor prin descoperirea și dezvoltarea propriei lor naturi spirituale. În anii ’70, ea a dezvoltat tehnica Sahaja Yoga, care implică activarea energiei Kundalini, prin care oamenii pot ajunge la o stare de echilibru și pot dezvolta calitățile intelectuale și creative.

Shri Mataji a călătorit în întreaga lume timp de peste 40 de ani, ținând discursuri și seminarii și oferind învățături practice pentru mii de oameni. De-a lungul activității sale, Shri Mataji a primit Medalia Păcii a Națiunilor Unite, Premiul Pleiade 1996 (Italia) sau Medalia de aur decernată de Secretariatul „Eco Forum”.

Sahaja Yoga își desfășoară activitatea în cadrul unor organizații nonprofit care activează în peste 100 de țări, în baza principiilor de moralitate, spiritualitate, promovarea diversității culturale și implicarea în problemele comunității. Cursurile, susținute de voluntari în întreaga lume, sunt publice și gratuite. Asociația Sahaja Yoga – România a fost fondată în 1991 și desfășoară activități în aproape toate marile orașe ale țării.