5 MAI 2023

Shri Mataji și-a dedicat întreaga viață emancipării umanității,
oferind acesteia metoda gratuită de meditație

SAHAJA YOGA

Lotusul cu 1000 de petale: Concert la Casa Cesianu, în București, pe 5 Mai 2023. Intrarea liberă.

„Lotusul cu 1000 de petale”

Vineri, 5 mai 2023, ora 18:00, Muzeul Municipiului București va găzdui evenimentul „LOTUSUL CU 1000 DE PETALE”, care va celebra simultan Centenarul Shri Mataji Nirmala Devi și cea de a 53-a Zi a Sahasrarei.

Pentru această dublă aniversare, organizatorii propun un program ce cuprinde recitalul de muzică clasică indiană susținut de Marius Victor Beliciu (sitar) și Mihai Lupoaie (tabla), alături de care publicul va experimenta momente de meditație.

În program:

– Raga Miyan ki Malhar (Senia gharana)
– Dhun Holi
– Evocare Shri Mataji Nirmala Devi și meditație
– Proiecție video

Evenimentul va avea loc în mansarda Casei Filipescu – Cesianu, din Calea Victoriei nr. 151.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Cleopatra David

Muzicolog

„Un lucru puțin cunoscut de publicul larg este că și țările asiatice au propriile lor muzici savante, reunite sub numele de muzică clasică extraeuropeană, impropriu pusă laolaltă cu folclorul și fusion în categoria world music.

Muzica clasică indiană a fost teoretizată încă din Antichitate și a evoluat în genuri și forme originale, având la bază structuri sonore denumite raga și un acordaj microtonal ce îi dă o savoare unică.

În tradiția multimilenară panteistă indiană, muzica, meditația și medicina au fost permanent legate, fiecare instrument și fiecare raga considerându-se a avea proprietăți emoționale, curative sau spirituale“.

100 ANI

Centenar Shri Mataji Nimala Devi

Shri Mataji Nirmala Devi, de la nașterea căreia aniversăm 100 de ani, a trăit o viață dedicată transformării vieților oamenilor prin descoperirea și dezvoltarea propriei lor naturi spirituale. În anii ’70, ea a dezvoltat tehnica Sahaja Yoga, care implică activarea energiei Kundalini, prin care oamenii pot ajunge la o stare de echilibru și pot dezvolta calitățile intelectuale și creative.

Shri Mataji a călătorit în întreaga lume timp de peste 40 de ani, ținând discursuri și seminarii și oferind învățături practice pentru mii de oameni. De-a lungul activității sale, Shri Mataji a primit Medalia Păcii a Națiunilor Unite, Premiul Pleiade 1996 (Italia) sau Medalia de aur decernată de Secretariatul „Eco Forum”.